Maatregelen corona

In vervolg op eerdere berichtgeving vanuit de school van uw kind(eren), informeren wij u over de manier waarop alle scholen van het Openbaar Onderwijs Emmen omgaan met de huidige situatie rondom het coronavirus. Wij volgen de ontwikkelingen van uur tot uur nauwgezet. De lijn daarbij is steeds dat we adviezen van de GGD-Drenthe en het RIVM opvolgen én uitvoeren. Dit betekent dat onze scholen open zijn.
 
Er is tevens een advies afgegeven dat als je verkoudheidsklachten zoals hoesten en niezen maar ook keelpijn of koorts hebt, je thuis blijft totdat deze klachten weer over zijn. Deze maatregelen gelden eerst tot en met 31 maart en gelden voor kinderen en volwassenen!
 
Echter, de leerkrachten zullen er alles aan doen om de kinderen zo lang mogelijk op te vangen. Immers het Rijk vraagt de scholen een specifieke bijdrage te leveren dat meer op ‘opvang’ kan gaan lijken dan ‘kwalitatief onderwijs’  En uiteraard: ook dit kent zijn grenzen. En… dan kan het inderdaad voorkomen dat kinderen toch thuis moeten blijven omdat teveel leerkrachten ziek zijn.
 
We kunnen niet voorzien hoeveel leerkrachten afwezig zullen zijn in de komende periode. Wel is duidelijk dat we er rekening mee moeten houden dat er mogelijk toch groepen naar huis gestuurd moeten worden omdat er nauwelijks invalleerkrachten beschikbaar zijn.
 
U mag erop vertrouwen dat onze scholen hun uiterste best doen om tijdig te communiceren. In deze situatie is dat echter erg lastig. We beseffen dat u graag weet waar u aan toe bent, maar rekenen op uw begrip voor deze situatie van overmacht.
Er wordt door het management zoveel mogelijk geprobeerd de ontwikkelingen te volgen en eventuele aanvullende maatregelen af te stemmen. Mochten hier zaken uitkomen die voor u van belang zijn, dan ontvangt u zo spoedig mogelijk informatie.
 
Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,
Openbaar Onderwijs Emmen

 

Vrijdag 13 maart 2020

Nieuwsoverzicht