BoekStart voor al onze peuters

OOE en Facet slaan de handen ineen om het BoekStart programma aan te bieden bij al onze peuteropvanglocaties. BoekStart moedigt kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers aan om meer te lezen. Wist je dat peuters die veel worden voorgelezen later beter zijn in lezen en schrijven? Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Met BoekStart willen we ervoor zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Door al vroeg te beginnen met lezen, zorgen we voor een goede voorbereiding op school. We betrekken ouders/verzorgers actief en geven hen de mogelijkheid om boeken te lenen, zodat ook thuis veel wordt voorgelezen. Dit maakt lezen leuk voor zowel kinderen als hun ouders/verzorgers!

De samenwerking werd officieel met handtekeningen van de directeur van Facet en de directeur kinderopvang van OOE. Een peuter van de peuteropvang op de locatie Op ’t Veld zette ook diens handtekening, wat laat zien hoe belangrijk het is om kinderen al jong te betrekken bij letters, lezen en schrijven.

Maandag 27 mei 2024

Nieuwsoverzicht