Diploma uitreiking op VSO Thriantaschool

Uitreiking allereerste erkende diploma’s op VSO Thriantaschool!

Vanaf dit schooljaar hebben leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (VSO), recht om hun schoolloopbaan af te ronden met een erkend schooldiploma. Vandaag was het zover voor de schoolverlaters van VSO Thriantaschool. Zij hebben hun welverdiende diploma in ontvangst genomen.

Erik Vredeveld, Voorzitter College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Emmen,  reikte samen met locatiedirecteur Sarah-Lotte Kartner de eerste diploma’s uit. Familie en vrienden van de leerlingen en het team van de Thriantaschool hebben de diploma uitreiking bijgewoond. Het was een bijzonder feestelijke gebeurtenis. Een versierd schoolplein, tafels voor de gasten met mooie decoraties, zelfgemaakte hapjes en drankjes en dit alles door de leerlingen zelf georganiseerd.

De leerlingen hebben een portfolio gemaakt en iedere leerling heeft een presentatie gegeven over zichzelf.  De geslaagde leerlingen hebben allemaal een werkplek gevonden. Het is belangrijk dat ook het VSO afgesloten wordt met een landelijk erkend diploma. Met dit diploma op zak gaan de leerlingen van de Thriantaschool goed voorbereid naar hun werkbestemming. Het betekent veel voor de leerlingen dat zij nu ook een officieel diploma hebben.

 

Woensdag 13 juli 2022

Nieuwsoverzicht