Kinderraad in Emmermeer gestart

In Emmermeer is vandaag (donderdag 23 februari) op initiatief van de gemeente een kinderraad gestart. In een kinderraad praten namens hun klasgenoten mee over hoe hun wijk nog beter kan worden. Het is de vijfde kinderraad in de gemeente Emmen.

In de kinderraad van Emmermeer nemen 10 leerlingen van de vijf basisscholen in Emmermeer zitting (obs Emmermeer, obs Montessorischool Emmen, cbs Groen van Prinsterer, gbs De Rank en de St. Fransschool). Vanuit obs Emmermeer zitten Jente en Khadija (groep 7) in de kinderraad. Eray (groep 7) en Maevis (groep 6) vertegenwoordigen obs Montessorischool Emmen.

Bij de aftrap was wethouder Dewy Leal aanwezig. In eerste instantie gaf ze uitleg over hoe de gemeente in elk zit en dat niet de burgemeester, maar de gemeenteraad de baas is van een gemeente. Daarna ging ze alvast een eerste gesprek aan met de kinderen over wat ze wel en niet leuk vinden in hun wijk Emmermeer. Een greep uit de reacties:

  • Buiten voetballen is leuk, maar veel velden en doelnetten zijn kapot.
  • Patatzaak Het Haagje is heel leuk. Vooral door de grote vanille milkshake.
  • De kinderboerderij met schapen, geiten en kippen is leuk.
  • Speeltuinen zijn leuk, maar er is niet altijd veel te doen voor grotere kinderen.

Tegelijkertijd maken de kinderen zich zorgen over te snel rijdende auto’s, hangjongeren, drugsgebruik en afval op straat.

De kinderraad komt maandelijks bij elkaar en gaan over allerlei thema’s in de wijk met elkaar in gesprek. De kinderen worden daarbij begeleid door Facet. De kinderen leren onder begeleiding op een creatieve manier verslag te maken van hun vergaderingen. Bijvoorbeeld door het maken van tekeningen of filmpjes.

Alle kinderen kregen uit handen van de wethouder een sneeuwuil, het symbool van wijsheid en vernieuwing.
Wij wensen de kinderraad veel plezier en wijsheid!

Donderdag 23 februari 2023

Nieuwsoverzicht