Leerlingen De Runde winnen Leesvreterswedstrijd

Groep 6 van obs De Runde in Emmer-Compascuum heeft een gedeelde eerste plek veroverd bij het programma Leesvreters. Leesvreters is een leesbevorderingsproject voor leerlingen uit groep 5 en 6. De deelnemende leerlingen lezen boeken, beantwoorden vragen en geven hun mening over de boeken. De Runde bereikte van de 25 deelnemende scholen een eerste gedeelde plaats!

Belang van lezen
Lezen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het is de basis van de taalontwikkeling. Door veel te lezen wordt niet alleen de leesvaardigheid verbeterd, maar gaan ook andere schoolprestaties omhoog. En je leert je beter uitdrukken wat ook op maatschappelijk vlak zijn voordelen heeft. Scholen van Openbaar Onderwijs Emmen investeren op verschillende manieren in leesonderwijs.

Verslag van een leerling
Mirthe Feiken uit groep 6 van De Runde is één van de leerlingen die heeft meegedaan aan de Leesvreters. Zij blikt namens de klas terug op hun deelname:

Mirthe: “Leesvreters is een programma van de bibliotheek waar je je als de klas voor kunt opgeven. Het bestaat uit 3 dingen: Lekker veel lezen, opdrachten doen van de boeken en meningen geven over een boek. Er deden meer dan 25 scholen mee, maar er kon maar één winnaar zijn. Dagen gingen als een trein voorbij. Lang wachten voor het antwoord en na een hele poos wachten, zijn we er eindelijk bij.
Wij staan, na heel veel boeken te hebben gelezen, vragen beantwoord te hebben en vooral veel meningen gegeven op de eerste plek. Wij hebben een gedeelde 1ste plek en dus gewonnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoe wij die extra punten hebben gekregen,  komt omdat wij alle boekenvragen en internetvragen helemaal goed hadden. Ook met de mening van de week (door mij geschreven) hebben we extra punten behaald. We hebben ook geknutseld. En iedereen had ook een monstertje gemaakt van wasco en krijt. Die hebben we ook doorgestuurd en hebben we dus gewonnen.”

 

Donderdag 30 maart 2023

Nieuwsoverzicht