Obs Klazienaveen officieel geopend

Dinsdag 11 oktober is het nieuwe gebouw van obs Klazienaveen officieel geopend. Drie basisscholen zijn dit schooljaar als één school gestart in het nieuwe gebouw. De bestuurder van Openbaar Onderwijs Emmen en de directeur van obs Klazienaveen hebben de school onder toeziend oog van een groep genodigden officieel geopend.

Nieuwe school
Obs Klazienaveen is ontstaan uit de fusie van De Spil, De Viersprong en De Planeet. De ruim 300 leerlingen hebben in het centrum van Klazienaveen een nieuw onderkomen gekregen naast het Esdalcollege aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen. Bij het Esdalcollege zijn 10 extra lokalen gebouwd en een aantal lokalen van het Esdalcollege is verbouwd.

Samenwerking
Het Esdalcollege heeft een samenwerking met een groot aantal basisscholen om de overstap naar het voortgezet onderwijs te verkleinen. Zo krijgen basisschoolleerlingen vakken als Engels, bewegingsonderwijs en wetenschap en techniek. De scholen die zijn samengevoegd tot obs Klazienaveen hadden deze samenwerking al. Die samenwerking kan naast elkaar nog beter worden ingevuld. Door goede samenwerking met partners verbetert de kwaliteit van ons onderwijs.

Bestuurder opent gebouw officieel
Nu de leerlingen al een aantal weken gebruik maken van het nieuwe pand was de tijd rijp om het pand ook officieel te openen. Directeur Jacqueline Grupstra vertelde dat leerlingen en medewerkers zich al zeer thuis voelen in het nieuwe gebouw. De bestuurder van Openbaar Onderwijs Emmen, Erik Vredeveld, en de wethouder van onderwijs Dewy Leal maakten de opening compleet door het laten opstijgen van twee ballonnen in het trappenhuis van het gebouw.

Openbaar Onderwijs Emmen 
Openbaar Onderwijs Emmen is er voor alle kinderen. Met voorscholen en passend onderwijs geven wij ieder kind wat het nodig heeft. Dat doen we op onze basis- en speciaal onderwijs scholen in de gemeente Emmen. ‘Oog voor de wereld’ is ons motto. Een duurzame en toekomstbestendige school, zoals obs Klazienaveen, past daar goed bij!

Dinsdag 11 oktober 2022

Nieuwsoverzicht