Voorbereidingen nieuwbouw scholen Bargeres begonnen

Het bieden van inclusief onderwijs in een nieuw te bouwen schoolgebouw aan de Mantingerbrink in Emmen is weer een stap dichterbij. Op deze locatie komt nieuwbouw voor meerdere scholen, zorg en kinderopvang. De sloop van het oude gebouw is begonnen.

Verhuizingen
Obs De Barg is in de kerstvakantie verhuisd naar obs De Brink aan de Rolderbrink. De Taaltrein van Kentalis heeft sinds januari tijdelijk haar intrek genomen in het pand van de Kentalis Tine Marcusschool in Emmerhout.

Sloop
De sloop van het huidige gebouw aan de Mantingerbrink start eind februari en duurt ongeveer tot en met april. Om de veiligheid te garanderen komt er een hek om het gehele terrein. De naastgelegen gymzaal blijft in gebruik. Bij de sloop kijken we goed naar welke speeltoestellen en betonklinkers kunnen worden hergebruikt. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door J.C. Krans Aannemingswerken BV. De verwachting is dat we na de zomervakantie van 2023 met de bouw kunnen starten. Het is de bedoeling dat het nieuwe schoolgebouw eind 2024 klaar is en dat vanaf januari 2025 alle leerlingen les krijgen onder één dak.

Uitblinken in de samenwerking op taal
De Barg en De Brink gaan vanaf het schooljaar 2023/2024 verder als één school. Behalve deze openbare basisschool komen ook het Expertisecentrum Anderstaligen van Openbaar Onderwijs Emmen en de Tine Marcusschool van Kentalis in het nieuwe gebouw. Door met alle partijen onder één dak te gaan, bieden we passend en inclusief onderwijs voor alle kinderen; voor nu en in de toekomst. Dit doen we door kennis en ervaringen met elkaar te delen en uit te blinken in samenwerking op taal. In een (sociaal) veilige en geborgen omgeving voor kind én medewerker.

Klik hier voor eerdere berichtgeving.
 

Maandag 20 februari 2023

Nieuwsoverzicht