Aannemer en installateur geselecteerd voor kindcentrum in Emmer wijk Bargeres

Emmen – Openbaar Onderwijs Emmen en Kentalis hebben voor de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Mantingerbrink in de Emmer wijk Bargeres een aannemer en een installateur geselecteerd. De verwachting is dat de bouw in september kan starten.

Na een zorgvuldig aanbestedingstraject is de keuze gevallen op twee regionale partijen. Hesco Bouw B.V. uit Stadskanaal is geselecteerd als bouwkundig aannemer. Harwig Installatietechniek uit Emmen is geselecteerd als installateur. Erik Vredeveld, voorzitter College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Emmen: “De selectie van de aannemer en de installateur is voor ons toekomstige kindcentrum een belangrijke mijlpaal. We zijn verheugd dat uit de aanbestedingsprocedure twee regionale partijen naar voren zijn gekomen waar we veel vertrouwen in hebben. Samen met Kentalis kijken we uit naar de bouw en natuurlijk naar het uiteindelijke resultaat!”

Start bouw
De sloop van het oude gebouw van obs De Barg aan de Mantingerbrink is begin dit jaar gestart en inmiddels afgerond. Het is de verwachting dat de bouw van het nieuwe kindcentrum in september kan starten.

Uitblinken in samenwerking op taal
In het nieuwe kindcentrum gaan meerdere partijen samenwerken. Door met drie scholen (openbare basisschool De Brink/De Barg, Expertisecentrum Anderstaligen, Kentalis Tine Marcusschool), de Taaltrein en de voorschool onder één dak te gaan, bieden we passend en inclusief onderwijs voor alle kinderen; voor nu en in de toekomst. Dit doen we door kennis en ervaringen met elkaar te delen en uit te blinken in samenwerking op taal. Daarbij werken we in een (sociaal) veilige en geborgen omgeving voor kind én medewerker.
 

Donderdag 22 juni 2023

Nieuwsoverzicht