Wij gaan weer naar school!

De leerlingen van onze 29 scholen gaan vandaag, ongetwijfeld vol vakantieverhalen, weer naar school. Voor de meeste leerlingen is dat een vertrouwde plek, maar de leerlingen van obs Klazienaveen en VSO Thriantaschool starten in een nieuw schoolgebouw.

Nieuwbouw obs Klazienaveen
De Spil, De Viersprong en De Planeet gaan verder als obs Klazienaveen. De school heeft een nieuw onderkomen gekregen naast het Esdalcollege aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen. Bij het Esdalcollege zijn 10 extra lokalen gebouwd en een aantal lokalen van het Esdalcollege is verbouwd. Directeur Jacqueline: “De ruim 300 leerlingen konden vandaag onder een ballonnenboog doorlopen. In hun eigen klas werden ze getrakteerd op ijs. Groot feest natuurlijk! Komende week kunnen de ouders na schooltijd met hun kind(eren) het nieuwe gebouw bewonderen.”

Nieuwbouw VSO Thriantaschool
Ook VSO Thriantaschool mag vandaag starten in een nieuw gebouw. Zo’n 100 leerlingen tussen 12 en 20 jaar zoeken vandaag hun weg in het nieuwe gebouw aan de Meerdijk in Emmen. Directeur Sarah-Lotte: “Een hele spannende dag vandaag. Afgelopen week is er nog heel hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen en ondanks dat nog niet alles gereed is en op z’n plek staat, voelt het gebouw nu al vertrouwd. Het team staat te popelen om maandag te beginnen.”

Toekomstbestendige en duurzame gebouwen
Goede, eigentijdse en toekomstbestendige schoolgebouwen zijn belangrijk voor het goed functioneren van leerlingen en het onderwijzend personeel. Bovendien houden we oog voor de wereld door het verduurzamen van onze gebouwen. Voor de komende jaren staan er nog meer nieuwbouwprojecten in de planning.  

Links: welkombord obs Klazienaveen
Rechts: rode loper eerste schooldag Thriantaschool

 

Maandag 29 augustus 2022

Nieuwsoverzicht